U kunt al heel veel betekenen met een kleine bijdrage. Steun ons!

Over St. Harul


Stichting Harul Moldavië is in Kampen opgericht op 31 maart 2006, nadat vanaf medio 2005 het niet meer mogelijk was om godsdienstige activiteiten te laten plaatsvinden in overheidsgebouwen. De gemeente Harul in Chisinau heeft daarom met hulp uit Nederland een kerk/multifunctioneel centrum gebouwd. De Hervormde gemeente Kampen biedt diaconale hulp aan, zoals voedselpakketten. En draagt bij aan materiële en immateriële ondersteuning, verwezenlijken van diverse (bouw) projecten en opzetten van financiële acties / sponsorwerving.
  • Kleinschaligheid (werkzaam in één kerkelijke gemeente en drie kindertehuizen)
  • Bestuursleden die zelf afreizen naar Moldavië om voedsel, schoenen en kleding te kopen en uit te delen
  • Bestuursleden begeleiden zelf projecten
  • Samenwerking met betrouwbare vaste lokale partners
Ditmar Markusse, een bestuurslid die vloeiend Russisch spreekt, gaat als afgevaardigde van de Stichting een aantal keren per jaar naar Moldavië. Daardoor is het mogelijk dat hij met geld wat in Nederland ingezameld wordt, in Moldavië voedsel koopt en dit daar uitdeelt aan degenen voor wie het bestemd is, namelijk de bij de overheid geregistreerde allerarmsten en de kinderen in de weeshuizen. Deze manier van werken heeft als groot voordeel dat de Stichting inzicht heeft in waar het geld aan besteed wordt en of de hulp wel op de juiste plaats komt. Soms gaan ook andere bestuursleden op eigen kosten mee naar Moldavië om zich van de activiteiten op de hoogte te stellen en om de contacten met de projecten te onderhouden.
Tevens worden er regelmatig evangelisatiebijeenkomsten in gevangenissen, kindertehuizen, blinden- en bejaardenhuizen georganiseerd, met meestal aansluitend een warme maaltijd en uitdeling van christelijke lectuur, kleding- en voedselpakketten.

Hoe kunt u helpen?

Bekijk de mogelijkheden

Sponsoring

Heeft u interesse om sponsor van St. Harul te worden? Wij verwelkomen u graag. Neem hier contact met ons op.


Word vrijwilliger

Vrijwilligers gezocht!  Wij zijn altijd op zoek naar versterking. Wilt u zich graag inzetten voor de ander en er zelf ook iets van leren? Laat het ons weten.

Donatie

Steun St. Harul Moldavië. Word donateur en help de mensen in Moldavië. Doneer hier.

Laatste nieuws Stichting Harul


Zaterdag 1 juni benefietconcert voor Moldavië
  14 May 2024

Op zaterdag is er in de Bovenkerk een concert van Eiland Urk, waarvan de opbrengst bestemd is voor hulp aan Moldavië. Kaarten zijn verkrijgbaar door op de flyer te klikken.  Lees meer

Oorlog drukt zwaar op de Moldaafse schouders
  20 January 2023

Er is veel gebeurd in een jaar tijd. Zo belandden ze in Moldavië van het coronavirus in een situatie waar oorlog ook voor hen dreigde. De oorlog in Oekraïne heeft veel teweeggebracht in Moldavië. Lees meer

HELP ONS

INWONERS VAN HARUL TE HELPEN

Download hier
de informatiebrochure


Integer accumsan nec orci at lacinia. Duis id sodales metus, eu efficitur massa am consequat tellus at sem tortor rutrum orci blandit efficitur.