U kunt al heel veel betekenen met een kleine bijdrage. Steun ons!

Oorlog drukt zwaar op de Moldaafse schouders


Er is veel gebeurd in een jaar tijd. Zo belandden ze in Moldavië van het coronavirus in een situatie waar oorlog ook voor hen dreigde. De oorlog in Oekraïne heeft veel teweeggebracht in Moldavië. Zo zijn er vele vluchtelingen opgevangen uit Oekraïne, dit is bij particulieren geweest maar ook in kerken waaronder ook de gemeente die wij steunen. Inmiddels zijn de meeste vluchtelingen toch weer terug gegaan.

U kunt u zich er misschien wel een beeld van voorstellen hoe schrijnend de situatie geweest is. Als de inwoners van Moldavië zelf al niet veel hebben om mee rond te komen en dit ook nog eens delen met hun naasten, dán blijft er niet veel over. Daarom zijn er ook hulptransporten vanuit de stichting opgezet en zijn er diverse vrachtwagens met vrijwilligers naar Moldavië afgereisd. Dit vond voor de zomer plaats. Wij zijn de sponsoren dan ook heel dankbaar voor alles wat gesponsord is en alle hulp van alle vrijwilligers die hierin veel tijd hebben gestoken.

Wij willen u uiteraard ook bedanken voor alle financiële hulp en steun die wij dit jaar van u mochten ontvangen. Nog steeds is er veel steun nodig. De armoede en tekorten blijven, helaas zitten inwoners nu ook vaak zonder stroom als er bombardementen in Oekraïne zijn. De situatie wordt er hierdoor niet beter op voor hen.

Gelukkig lopen alle ‘structurele’ projecten van onze Stichting allemaal gewoon door, ondanks de oorlog in Oekraïne waar de situatie nog steeds dramatisch is.

Zoals hierboven vermeld zijn de goederentransporten zijn voor de zomervakantie goed en dankbaar ontvangen in Moldavië en daar hebben ze nog veel profijt van. Indien er weer tekorten dreigen zal hiervoor weer actie ondernomen worden.

De gaarkeuken, voedselvoorziening, het blindenproject in de kerk, sponsoring van de studerende broers Vartic waarbij laptops en studiegelden gesponsord zijn, veel lopende projecten die gelukkig niet stagneren ondanks alle omstandigheden. Bijgaand ziet u nog foto’s hiervan. Ook kunt u voor onze projecten de website raadplegen. https://www.kampenhelptmoldavie.nl/home

Wij hopen dat een bezoek aan Moldavië begin volgend jaar mogelijk is en dat er ook weer nieuwe projecten bij mogen komen.

Uw steun en gebed is en blijft hard nodig, de situatie daar is niet te vergelijken met die van ons in Nederland. Bid u mee voor vrede, voor kracht die onze broeders en zusters in Moldavië en Oekraïne zo hard nodig hebben en om en zegen over alles wat - zichtbaar en onzichtbaar - gedaan wordt voor deze gebedspunten

 

Hoe kunt u helpen?

Bekijk de mogelijkheden

Sponsoring

Heeft u interesse om sponsor van St. Harul te worden? Wij verwelkomen u graag. Neem hier contact met ons op.


Word vrijwilliger

Vrijwilligers gezocht!  Wij zijn altijd op zoek naar versterking. Wilt u zich graag inzetten voor de ander en er zelf ook iets van leren? Laat het ons weten.

Donatie

Steun St. Harul Moldavië. Word donateur en help de mensen in Moldavië. Doneer hier.

Laatste nieuws Stichting Harul


Zaterdag 1 juni benefietconcert voor Moldavië
  14 May 2024

Op zaterdag is er in de Bovenkerk een concert van Eiland Urk, waarvan de opbrengst bestemd is voor hulp aan Moldavië. Kaarten zijn verkrijgbaar door op de flyer te klikken.  Lees meer

Oorlog drukt zwaar op de Moldaafse schouders
  20 January 2023

Er is veel gebeurd in een jaar tijd. Zo belandden ze in Moldavië van het coronavirus in een situatie waar oorlog ook voor hen dreigde. De oorlog in Oekraïne heeft veel teweeggebracht in Moldavië. Lees meer

HELP ONS

INWONERS VAN HARUL TE HELPEN

Download hier
de informatiebrochure


Integer accumsan nec orci at lacinia. Duis id sodales metus, eu efficitur massa am consequat tellus at sem tortor rutrum orci blandit efficitur.